Al 65 jaar Bakkerij van  Dongen

img-26
img-33
img-27
img-10

Eén bakkersknecht en zijn vrouw

Het begon allemaal in 1956. Het jaar waarin één ambitieuze bakkersknecht vanuit Brabant naar Nunspeet verhuisde om zijn droom te verwezenlijken. Ondanks dat de gemeente al dertien bakkerswinkels telde, wilde hij zijn eigen zaak opzetten. Samen met zijn vrouw opende Van Dongen Senior op Stationslaan 31 een bakkerij met winkeltje. Samen werkten de Van Dongens van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat om de bakkerij tot een succes te maken.

Honderd broden tegelijk

In de op kolen gestookte oven met stenen vloer kon hij bijna honderd broden tegelijkertijd bakken. De broodblikken haalde hij met een schieter, een lange stok met aan het uiteinde een blad, uit de oven. Door de week bakte hij voornamelijk grijsbrood, een paar witte en bruine broden, soms wat kadetjes en ook destijds al z’n eigen roggebrood, ontbijtkoek en beschuitbollen.

 Koek en krentenbroden

Gebak bestond vrijwel niet in die tijd. Daarentegen waren gevulde koeken, uddelermeertjes en vele soorten koekjes zeer geliefd in het assortiment. Voor de zaterdagse verkoop werden ook melkbroden, krentenbroden, puntjes en krentenbollen gemaakt.

Familiebedrijf

Ook de zonen Van Dongen werden besmet met de passie van hun ouders. Zij volgden een bakkersopleiding en konden aan de slag bij het familiebedrijf. Zij produceerden veel nieuwe producten en zorgden voor constante vernieuwing en uitbreiding van het assortiment.

Onderscheidende visie

Door de inspanningen en visie van John van Dongen werden er door de jaren heen nieuwe vestigingen opgericht en het assortiment uitgebreid. Hij heeft gezorgd voor de huidige unieke combinatie van brood, banket, chocolaterie en catering. Door continue vernieuwing en uitbreiding van het assortiment weet Bakkerij Van Dongen zich al jaren te onderscheiden van de concurrentie.

 Van 1 naar 8 vestigingen

In de jaren zeventig werd een tweede bakkerij in Nunspeet geopend. De derde winkel volgde tien jaar later, aan de Vuldersbrink in Harderwijk. In de jaren die volgden werden er vestigingen geopend in Ermelo en Putten. Daar bleef het niet bij. Vandaag de dag kent Bakkerij Van Dongen maar liefst 8 vestigingen en waar meer dan 70 medewerkers dagelijks hun passie voor het bakkersvak met u delen.