”Onze” Molen

IMG_5012
IMG_5159
IMG_4818

De Molen:

Korenmolen De Maagd in Hulshorst is uniek in de regio. Deze molen is al sinds 1894 in bedrijf. De molen heeft twee koppels maalstenen waarmee zij op professionele wijze graan malen. Het is de enige molen in de hele regio waar nog dagelijks wordt gewerkt voor menselijke consumptie. In eerste instantie wordt er vooral graan vermalen tot volkorenmeel. Hiermee worden voedingstoffen behouden. Daarnaast wordt er ook veel spelt, eenkoorn, rogge en gerst vermalen. Tevens kan u bij de molen terecht voor verschillende broodmixen, gist, zaden, pitten en diverse cake- en koekmixen. Ook worden er speciaal mixen ontwikkeld voor b.v. pannenkoekhuizen, restaurants en streekwinkels. De molenwinkel is voor het publiek geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Kennis & ambacht

Wij mogen ons als bakkerij van Dongen gelukkig prijzen dat wij een van de grootste afnemers zijn van deze prachtige, kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten. Nergens gaan kennis en ambacht zo goed hand in hand als binnen deze samenwerking. Elke week wordt er dan ook twee ton aan diverse producten voor ons geproduceerd. Dit alles gebeurd onder het wakende oog van molenaar Kirsten van Dongen.

Molenaarsgilde

Hiermee wordt het verhaal van Korenmolen De Maagd nog specialer. Kirsten van Dongen is namelijk de dochter van John van Dongen, de eigenaar van bakkerij van Dongen. In het jaar 2010 is zij in dienst gekomen bij Korenmolen De Maagd. Al in 2013 heeft zij haar diploma voor vrijwillig molenaar behaald zeer snel daarop volgde het officiële Gildediploma tot Gezelmolenaar. Dit maakt Kirsten tot de enige vrouwelijke Gezelmolenaar van Nederland.

Omdat de molen is aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) moet zij voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en hygiëne . Kirsten weet jaar op jaar deze eisen te behalen met mooie scores. U kan dan ook bij haar terecht met al u vragen op het gebied van bakken, mixen, malen en meel.